Opdatering på vores kartoffelfælder

Kartoffelfælder


Vi havde lagt 3 kartoffelfælder ud i forskellige steder i vores biotop. Vi har lagt en i skovbunden, en i et lille træstubbe og en fælde ved en rådn træstamme hvor der også bor bier.

Vores formål med denne aktivitet er, at børnene for en ides om, hvilke dyr der lever på skovbunden. Derefter kan børnene beskrive de dyr de har fundet. 

 Fælde 1: Vi har lavet en masse huller hist og pist på kartoffel, for at se om der kommer dyr ind af de små huller. 

Fælde 2: Her har vi inden i udhulet den, hvor efter vi har lavet nogle takker, for at se om dyrene kravler ind i den. 

Fælde 3: Her har vi lavet et enkel hul, samt udhulet den indvendigt. Her har vi valgt at putte lidt sukker i, for at se om der er noget anderledes ift. til fælde 2. 


Opdatering: 

Hvis man tager en overordnet drager en konklusion på vores kartoffelfælder, vil vi kunne konkluderer, at der intet forskel med hvad der er indeni. Der er de samme små krybdyr - hvirveldyr i de 3 fælder, såsom orme, biller og bænkebider. Der var ingen forskel på, hvor vi havde lagt dem ift. dyrene der var inden i. Vi havde bevidst lagt dem forskellige steder, tæt på åen, ved en træ og den sidste der var sukker i, lagde vi hen til der hvor bierne var. 


Hvad man kunne gøre næste gang: 

Næste gang kunne man prøve at stille dem tættere på hinanden, og tage "rigtigt" mad i, som kom fra en "madkasse". Her kunne det være spændende at rykke dem tættere på hinanden samt sætte et vildtkamera op, for at se, om der kom andre dyr, og hvis ja - Hvilke andre dyr?  



Dette har givet eftertanke til, om man skulle prøve at lave aktivteten en gang mere, for at se, om "indmaden" har en indvirkning i, hvilke dyr der kommer. 


Ideen med børnehave børnene er, at det giver en god måde at få deres nysgerrighed stillet, og der vil helt sikkert komme en masse snak om dyrene ude i skoven og i fælder. 






Opdatering d. 15.08.2023

Vi har gjordt os nogen tanker, hvordan man kunne tiltrække dyr til kartoflerne. Vi har valgt at lægge mad ind i kartoffelfælderne for at se om det tiltrækker dyr. 

Fælde 1: VI har halveret en kartoffel ud udhulet den. Bagefter har vi skåret hakker ud på sidderne og lagt æblemos ind. 

Fælde 2: Vi har laver huller hist og pist og lagt skinkesalat ind i dem. 

Fælde 3: Vi har igen halveret kartoflen og udhulet den. Derefter har vi lavet et hul i enden af kartoflen. Her har vi lagt ost og spejlpølse i. 






Kommentarer

Populære opslag